Kevät tulee!

Moikka kaikki!

Olen Sarianna, uusin vahvistus M-Mies oy:ssä. Hyppäsin mukaan joulukuun alussa ja mielenkiintoista on ollut. Kicksejä saan musiikista (varsinkin 80-luvun Rock), uusien asioiden oppimisesta ja kiinteistö,- ja rakennusalasta.

Jostain syystä olen ollut kiinnostunut ihmisten tavoista asua. Mietin ihmisiä asunnoissaan. Huonekaluja, asukkaiden lukumäärää, huoneita. Uudeksi kiinnostukseksi on tullut tekniikka asumisen takana. Miten ihmisten kodit tehdään, kuka tekee ja mistä niitä tehdään. Materiaalit, energiatehokkuus, säädökset, rakennuttajat ja erityisesti tekijät. Kuinka monenlaista sankaria tarvitaankaan yhden kerrostalon pystyyn pykäämiseen??

Tähän hommaan lähtiessäni omasin jo hyvät perustiedot asiakaspalvelusta, kiinteistöalasta ja ihan vähän raksaamisesta. Tietokoneohjelmista, rakennusmittauksista ja pinta-aloista ei ollut pienintäkään hajua. No, vieläkään en itseäni ammattilaiseksi näissä asioissa kutsuisi. Työtä tekemällä tietenkin oppii, ja jos kiinnostusta, intoa ja asennetta löytyy niin ehkäpä minusta kehkeytyy vielä mittamiesten ja muiden raksa-alan ammattilaisten oikean käden (eli, loistavan rakennusmittausohjelmiston) yksi takapiru, jonka tarkoituksena ja tahtona on kehittää rakennusalalle ratkaisuja helppoutta ja hallintaa.

Alkuun tutkin, kaivoin, pengoin ja opettelin ihan uutta juttua. En tiennyt edes sanaa takymetri. Parhaiten kuitenkin pääsin jyvälle asioista ottamalla puhelimen kauniiseen käteen, ja soittelemalla mittamiehille, jotka mMies ohjelmistoa käyttää työkalunaan, ruuvimeisselin vasaran ja mittanauhan kanssa. Ja kun oikein aloin pääsemään ohjelmistoon (mMies ja mMestari) ja sen käyttöön innoistuin! Ohjelmat, jonka tärkein tarkoitus on helpottaa raksamiesten, mittamiesten ja työnjohtajien urakkaa. Ohjelma, jonka takana on oikeat ihmiset.

Ihanaa aurinkoista ja kivaa kevättä kaikille!

Kommentoi tätä kirjoitusta