Rakennusmittaus

Takymetrimittaus on yksinkertaisesti paras mahdollinen mittaustapa rakennustyömaalla. Se on ylivoimaisen tarkka ja sen avulla voidaan välttää useita erilaisia perinteisten mittaustapojen ongelmakohtia.

Mittaustarkkuuden parantaminen tuo säästöjä heti. Se näkyy mm. elementtien saumauskustannuksissa. Lisäksi nykypäivän kaarevat muodot ovat myrkkyä suorakulmaisuuteen perustuville mittaustavoille.

Perinteisten mittausmenetelmien aika alkaa olla ohi. Viivalaserit ovat jo syrjäyttäneet linjapukit. Niistä ei kuitenkaan ole mitään apua sijaintien määrityksessä. Vain takymetrilla voi sijainnit määrittää luotettavasti.

Itse mittaustyössä voi tehokkuus jopa viisinkertaistua. Hieman yli puolet työajasta kuluu varsinaiseen mittaukseen ja loput valmisteluun. Kehittyneillä mittalaitteilla mittausaikaa voidaan säästää jopa 80 % ja mMies -ohjelma tekee valmistelutyölle saman, ellei jopa enemmän.

 

Suorien säästöjen lisäksi kehittyneet menetelmät antavat varmuutta ja vähentävät virheriskiä. Kun mahdolliset ongelmakohdat havaitaan ajoissa, voidaan työn keskeytyksiä ja turhia purkutöitä vähentää. Näin tarkkuus tuo paljon suuremman hyödyn kuin varsinaiset säästöt.